Vervanging Kruis kerk LewedorpHet kruis aan de kerk wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Het oude kruis had zijn beste tijd gehad. Het was een hele klus om dat voor elkaar te krijgen!

Bekijk alle foto's
 
Monumentendag in de Petruskerk

Tijdens de Monumentendag op 10 september 2022 was de Petruskerk opgesteld voor het publiek. Het orgel werd deze dag bespeeld door Bert Alderliesten. Daarnaast werd de mogelijkheid geboden om de toren te beklimmen en de schoonheid van de omgeving vanaf hoogte te bekijken. Het is altijd een hele klim om boven te geraken maar het uitzicht is geweldig mooi.

Bekijk alle foto's
 
Tentoonstelling in de Petruskerk tijdens Open kerk en Monumentendag 2022


 

Bekijk alle foto's
 
Afscheid kindernevendienst


Op zondag 9 juli 2022 namen 2 kinderen van de kindernevendienst afscheid van hun gebruikelijke diensten. Als aandenken werd de één een bijbel en de ander een bijbels dagboek (bijbellab) overhandigd.

Bekijk alle foto's
 
Onderhoud uurwerk Bethelkerk

Bekijk alle foto's
 
Openluchtdienst 26 juni 2022

Bekijk alle foto's
 
High tea, Pinksteren 5 juni 2022De kinderen en de leiding van de kindernevendienst hadden een voortreffelijke high tea verzorgd voor na de kerkdienst. Voor een gering bedrag werden de lekkernijen verkocht. De opbrengst was bestemd voor Stichting Leergeld Oosterschelderegio. Wat een werk hebben ze er aan gehad maar wat was het lekker! Op het eind bleek dat er voor € 175,-- is verkocht.

Bekijk alle foto's
 
Bloesemrit 11 mei 2022Verslag van de busreis van 11 mei 2022,  georganiseerd door Het Vierhuis.

We startten om half 11 in Borssele via Nieuwdorp en Lewedorp kwamen we in s' Heer Arendskerke aan. Daar kwam ook onze reisleider in de bus, hij heeft ons heel veel verteld over de natuur.

We hebben een mooie bloesemrit gemaakt door de zak van Zuid-Beveland en ook nog een wandeling gemaakt over een onverharde dijk van ongeveer 25 min. Op het eind van het pad kwam de bus ons weer ophalen. Daarna hebben we gegeten in de Vlindertuin te Kwadendamme. Na deze lunch reden we naar Vlake, de moer van Yerseke, langs de oesterputten van Yerseke, naar Wemeldinge. Vervolgens via de Oosterschelde langs Kattendijke naar Goes en  weer terug naar het begin van de reis Borsssele.

Het was een mooie, leerzame en gezellige dag. Dank aan onze chauffeur en verteller in de bus.

 

Bekijk alle foto's
 
Plantjes- en boekenmarkt 30 april 2022Actiedag voor Stichting Leergeld Oosterschelderegio

Zaterdagmorgen 30 april was het in en bij de kerk in ’s Heer Arendskerke al vroeg druk met verschillende activiteiten.

Eindelijk na 2 jaar konden we de plantjes – en boekenmarkt weer in de kerk organiseren. Ook was er de mogelijkheid om naar orgelspel te luisteren onder het genot van een kop koffie met iets lekkers.
Al ruim voor de openingstijd van 10.00 uur stonden mensen bij de kerk. De deuren geopend en het was opeens behoorlijk druk.

Er werd informatie gevraagd over de verschillende plantjes en stekjes, er werd gesnuffeld in de vele boeken en gezocht naar een bepaalde schrijver. Bij het koffie drinken was het ook gezellig druk.
Iedereen was bezig om de “kopers” te helpen  er werd gekletst en gelachen, en niet onbelangrijk veel verkocht.  

Voor we het wisten was het 14.00 uur maar nog lang niet klaar. Alles opruimen de kerk schoon maken en de stoelen ed. weer terug op zijn plaats zetten.

Ter afsluiting drinken we met z’n allen nog wat, de dag wordt door genomen en dan de grote vraag wat hebben we voor het goede doel verkocht. 

Onvoorstelbaar, deze actiedag heeft ons weer versteld doen staan, we hebben voor € 840,00 verkocht.

Iedereen die aan deze actiedag heeft mee gewerkt hartelijk dank voor je medewerking.

Namens de diaconie: Cathrien Sandee.  
 

Bekijk alle foto's
 
Pasen 2022

Voorafgaand aan de kerkdienst op paasmorgen 17 april 2022 hadden we een heerlijk paasontbijt in de Zandlooper in Lewedorp

Bekijk alle foto's
 
Reis naar Oekraïne 18 maart 2022Reisverslag Oekraïne

Vrijdag 18 maart zijn twee bussen naar Oekraïne vertrokken met o.a. medische materialen, dekens, levensmiddelen, persoonlijke en babyverzorgingsproducten. De chauffeurs van deze bussen, Peter en Joeri Goudappel en Lisanne en Stephan de Visser, hebben een indrukwekkende reis gehad.

Onderweg werden we begroet door mede-hulpverleners en andere bestuurders die hun duim opstaken, ter ondersteuning. Op een parkeerplaats werden we aangesproken door een Duitse chauffeur. Aan het eind van het gesprek gaf hij ons € 20,- voor een kop koffie onderweg. Een mooi gebaar!

Zaterdag 19 maart zijn we aangekomen op de bestemming, Vinogradovo, net over de Hongaarse grens. We zijn warm ontvangen en hebben een goede nacht kunnen slapen. De  spullen zijn uitgeladen en zijn ondertussen door onze contactpersoon gebracht bij mensen die ze nodig hebben. Een deel is gebracht bij een vluchtelingenopvang, waar 300 vrouwen en kinderen zitten. We zijn daar geweest en een vrijwilligster, docente Engels, vertelde over de vluchtpoging van haar ouders in het oosten van Oekraïne. Toen ze uiteindelijk de beslissing hadden genomen om te vertrekken, stuitten ze op een Russisch konvooi. Na inlevering van geld, paspoort, waardevolle spullen, telefoon en auto, zijn ze te voet terug naar huis gegaan. Een tweede vluchtpoging lukte ook nog niet.

Weer op weg naar Nederland, kwamen we bij de grens Oekraïne-Hongarije stil te staan.
De angst in de ogen van de mensen op de vlucht was goed te zien. Na de grens was een post met eten en drinken voor de vluchtelingen, maar ook wij kregen koffie en thee en een stukje chocola. Want onze hulpverleners moeten we ook goed verzorgen, werd er gezegd.
Na een lange, vermoeiende reis waren we maandagmiddag weer terug op onze veilige thuisbasis. Het slaaptekort is aangevuld, de emotionele kant van deze reis zal ons nog lang heugen. De beelden staan nog op ons netvlies, maar we zijn dankbaar dat we dit hebben kunnen doen. Zeker nu we foto’s zien, waarop we de spullen die we daar gebracht hebben, terugzien met een blij Oekraïens gezicht erboven.

Dank aan iedereen die spullen gebracht heeft of een financiële bijdrage heeft gedaan voor de transportkosten. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest. Voor de spullen die nu nog binnenkomen of nog niet weggegaan zijn, zoeken we een passende bestemming.

Stephan en Lisanne de Visser

 

Bekijk alle foto's
 
Filmavond in Lewedorp


Op 22 maart 2022 hadden we een filmavond. We beginnen altijd met een maaltijd. Daarna keken we naar de film Babette's Feast, een Deens drame.

Bekijk alle foto's
 
Kerststallen in de Bethelkerk

In de afgelopen weken waren er heel wat kerststallen te bewonderen in de Bethelkerk in Nieuwdorp. Van groot tot echt minuscuul klein. Oude of zelfgemaakte, zelf gehaakte tot een moderne playmobil kerststal. Het was mooi om te zien waar in iedere kerststal de nadruk op lag. Zeker voor herhaling vatbaar!

Bekijk alle foto's
 
Petruskerk in de pictureBekijk alle foto's
 
Dankdag 'bloemstuk' 2021Dankdag 'bloemstuk'in de kerkdienst van 14 november 2021

Bekijk alle foto's
 
Onderhoud kerktuin PetruskerkOp zaterdag 20 november 2021 hebben een groep vrijwilligers de kerktuin onderhanden genomen. Door de vele vrijwilligers was deze klus in een ochtend geklaard en ligt de tuin er weer als een plaatje bij! Hartelijk dank daarvoor!

Bekijk alle foto's
 
Dienst waarin de fusie van Het Vierhuis gevierd werd

Bekijk alle foto's
 
Aanloop naar de fusie(viering)

Bekijk alle foto's
 
Ondertekening fusieakte

Gisteravond, 20 september 2021, zijn de volmachten ten behoeve van de fusieakte door degenen die er bij moesten zijn, ondertekend (ook al door enkelen ondertekend op woensdag 15 september jl.). Tevens vond de  overdracht plaats van de Catharinakerk aan de Hervormde Gemeente "De Bron".

Op 22 september a.s. zal de notaris de fusieakte ondertekenen, dan is alles officieel. Echter de overdracht aan "De Bron"  werd vanavond al een feit!!

Zeer gedenkwaardige avond!!
 

Bekijk alle foto's
 
Openluchtdienst 2021


Op 11 juli 2021 was het zover, na een jaar van afwezigheid konden we de openluchtdienst weer houden op onze oude vertrouwde locatie aan de Dekkersweg in Lewedorp, op camping "Buitenhof".
We troffen het met het mooie weer en konden op een mooi plekje terecht met velen. Want de belangstelling was groot. Al vroeg in de morgen meldden zich al diverse belangstellenden.
Gelukkig konden we weer volop zingen in de openlucht en het was fijn dat Rob ook een aantal mooie liedjes ten gehore bracht.

Het thema van de dienst was: “Buiten-gewoon geloven”. Ds Marjo Wisse belichtte dit onderwerp in 3 gedeeltes. Uit alle 5 gemeentes was er wel iemand die een bijdrage leverde aan de dienst, Zo ook Alisha Schipper die als jongste het verhaal van Zacheus voorlas uit de bijbel. Ook van Dr. Gie Tjiam, oogarts kregen we een uitgebreide toelichting over zijn werk in het arme Burkina Faso (West Afrika), waar hij al sinds 1999 meer dan 6000 mensen opereerde met oogproblemen! Dit resulteerde in een collecte opbrengst van maar liefst € 350,-! Hartelijk dank daarvoor.
Voor de kinderen was er een door de kindernevendienst leuke speurtocht uitgezet op de camping. Na afloop was het als vanouds koffiedrinken met iets lekkers erbij. Fijn dat dit buiten kon plaatsvinden. Bij de familie Dekker is de “koek en zopie” altijd dik in orde.
De dienst voor 2022 is voorlopig al vastgesteld: 26 juni met Mathilde Meulensteen als voorganger. 

Bekijk alle foto's
 
Afsluiting seizoen kindernevendienst juni 2021

Op zondag 27 juni 2021 was het zover, de eindactiviteit van de kindernevendienst!
Na de kerkdienst waarin Dieshara, Laura en Daniëlle afscheid van de kindernevendienst namen, zijn we met een groep van 12 kinderen vertrokken naar een groot grasveld bij de Piet.
We hebben eerst samen een broodje knakworst gegeten en toen was het tijd voor spelletjes! We hebben eerst lasergame gedaan en daarna het smokkelspel in twee teams.
Er moesten bijzondere voorwerpen gesmokkeld worden, voorwerpen en afbeeldingen die met het geloof en de kerk te maken hadden. Na het smokkelen volgde het puzzelen, want bij welk Bijbelverhaal hoort nou het plaatje met die man in de boom?
Als afsluiting van deze gezellige middag hebben we de BBQ aangedaan en kwamen daar kleine frikadellen op te liggen. De marshmallows waren het toetje!
Gelukkig waren we net op tijd thuis voor de regen en zijn we niet natgeregend.
De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad, maar waren wel een beetje moe van het rennen!

 

Bekijk alle foto's
 
Tuinonderhoud Petruskerk 's-Heer ArendskerkeZaterdag 26 juni 2021 werd de kerktuin bij de Petruskerk door een mooi aantal vrijwilligers onder handen genomen. Wat een karwei was het ook deze keer weer. Dankzij een grote opkomst van vrijwilligers werd de klus in één ochtend geklaard. Hartelijk dank voor jullie hulp!

Bekijk alle foto's
 
Kerkdiensten nu ook online te volgenLieve gemeente,

Alle kerkdiensten van de protestantse gemeente "Het Vierhuis'' zijn sinds 29 november 2020 live te bekijken en te beluisteren. Wij heten u van harte welkom om deze kerkdiensten met ons mee te vieren! 

Bekijk alle foto's