Dienst waarin de fusie gevierd werd

Bekijk alle foto's
 
Aanloop naar de fusie(viering)

Bekijk alle foto's
 
Ondertekening fusieakte

Gisteravond, 20 september 2021, zijn de volmachten ten behoeve van de fusieakte door degenen die er bij moesten zijn, ondertekend (ook al door enkelen ondertekend op woensdag 15 september jl.). Tevens vond de  overdracht plaats van de Catharinakerk aan de Hervormde Gemeente "De Bron".

Op 22 september a.s. zal de notaris de fusieakte ondertekenen, dan is alles officieel. Echter de overdracht aan "De Bron"  werd vanavond al een feit!!

Zeer gedenkwaardige avond!!
 

Bekijk alle foto's
 
Openluchtdienst 2021


Op 11 juli 2021 was het zover, na een jaar van afwezigheid konden we de openluchtdienst weer houden op onze oude vertrouwde locatie aan de Dekkersweg in Lewedorp, op camping "Buitenhof".
We troffen het met het mooie weer en konden op een mooi plekje terecht met velen. Want de belangstelling was groot. Al vroeg in de morgen meldden zich al diverse belangstellenden.
Gelukkig konden we weer volop zingen in de openlucht en het was fijn dat Rob ook een aantal mooie liedjes ten gehore bracht.

Het thema van de dienst was: “Buiten-gewoon geloven”. Ds Marjo Wisse belichtte dit onderwerp in 3 gedeeltes. Uit alle 5 gemeentes was er wel iemand die een bijdrage leverde aan de dienst, Zo ook Alisha Schipper die als jongste het verhaal van Zacheus voorlas uit de bijbel. Ook van Dr. Gie Tjiam, oogarts kregen we een uitgebreide toelichting over zijn werk in het arme Burkina Faso (West Afrika), waar hij al sinds 1999 meer dan 6000 mensen opereerde met oogproblemen! Dit resulteerde in een collecte opbrengst van maar liefst € 350,-! Hartelijk dank daarvoor.
Voor de kinderen was er een door de kindernevendienst leuke speurtocht uitgezet op de camping. Na afloop was het als vanouds koffiedrinken met iets lekkers erbij. Fijn dat dit buiten kon plaatsvinden. Bij de familie Dekker is de “koek en zopie” altijd dik in orde.
De dienst voor 2022 is voorlopig al vastgesteld: 26 juni met Mathilde Meulensteen als voorganger. 

Bekijk alle foto's
 
Afsluiting seizoen kindernevendienst juni 2021

Op zondag 27 juni 2021 was het zover, de eindactiviteit van de kindernevendienst!
Na de kerkdienst waarin Dieshara, Laura en Daniëlle afscheid van de kindernevendienst namen, zijn we met een groep van 12 kinderen vertrokken naar een groot grasveld bij de Piet.
We hebben eerst samen een broodje knakworst gegeten en toen was het tijd voor spelletjes! We hebben eerst lasergame gedaan en daarna het smokkelspel in twee teams.
Er moesten bijzondere voorwerpen gesmokkeld worden, voorwerpen en afbeeldingen die met het geloof en de kerk te maken hadden. Na het smokkelen volgde het puzzelen, want bij welk Bijbelverhaal hoort nou het plaatje met die man in de boom?
Als afsluiting van deze gezellige middag hebben we de BBQ aangedaan en kwamen daar kleine frikadellen op te liggen. De marshmallows waren het toetje!
Gelukkig waren we net op tijd thuis voor de regen en zijn we niet natgeregend.
De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad, maar waren wel een beetje moe van het rennen!

 

Bekijk alle foto's
 
Tuinonderhoud Petruskerk 's-Heer ArendskerkeZaterdag 26 juni 2021 werd de kerktuin bij de Petruskerk door een mooi aantal vrijwilligers onder handen genomen. Wat een karwei was het ook deze keer weer. Dankzij een grote opkomst van vrijwilligers werd de klus in één ochtend geklaard. Hartelijk dank voor jullie hulp!

Bekijk alle foto's
 
Kerkdiensten nu ook online te volgenLieve gemeente,

Alle kerkdiensten van de protestantse gemeente "Het Vierhuis'' zijn sinds 29 november 2020 live te bekijken en te beluisteren. Wij heten u van harte welkom om deze kerkdiensten met ons mee te vieren! 

Bekijk alle foto's