Monumentale boom Petruskerk geveld

Bekijk alle foto's
 
Laatste reguliere dienst in de Catharinakerk in Borssele


 

Bekijk alle foto's
 
Impressie verbouw Bethelkerk Nieuwdorp


 

Bekijk alle foto's
 
Openluchtdienst 2023


Na een week met een beetje wisselend weer kon de openluchtdienst toch in de buitenlucht plaatsvinden. Mooie dienst met als thema 'Vrije Slaaf?!' Voorganger in deze dienst was onze vroegere kerkelijk werker Mathilde Meulensteen.

Bekijk alle foto's
 
(Tijdelijk) afscheid van de BethelkerkLaatste dienst in de Bethelkerk ‘oude stijl’ op pinkstermorgen 28 mei 2023

De Bethelkerk is verkocht aan de burgerlijke gemeente Borsele en die heeft daar grote plannen mee! De kerk met de naastgelegen pastorie worden omgebouwd tot een nieuw dorpshuis. De verbouwing wordt opgestart in juni en moet, volgens plan in november 2024 zijn afgerond.

28 mei, op pinkstermorgen, stond als laatste dienst gepland. Het moest een bijzondere dienst worden, die zou blijven kleven in de herinnering. Veel oud-Nieuwdorpers waren uitgenodigd en velen waren er ook. De kerkzaal zelf was helemaal vol en ook het zoldertje was nog voor de helft gevuld. We hadden onze vroegere predikant Siebe Roozenboom bereid gevonden als voorganger die, voorafgaand aan de preek, alle tijd nam voor het vertellen van anekdotes uit de tijd dat hij hier in de pastorie woonde. Adrie Geelhoed bespeelde het orgel en het Koor De Key Singers gaf het zingen extra glans. Jéan Rottier nam ons mee terug in de geschiedenis. Natuurlijk ging dat over de aanloop tot het bouwen, alsook o.a.  over de bijzondere plek van de preekstoel en de rol daarbij van de familie Dominicus, het schilderij op de keldermuur van de onderduikers uit 1943 en de lezing van het pinksterevangelie in de jaren ’30 door ouderling Traas.

Na afloop van de dienst was er volop tijd om na te genieten en te spreken met “oude bekenden” en herinneringen op te halen. Niemand had haast om naar huis te gaan.

Kortom, het was een mooie morgen !

Tijdens de verbouwing kunnen we terecht in het noodkerkje bij het Bevrijdingsmuseum. We zijn er van harte welkom heeft de familie Traas gezegd en dat is een mooie oplossing. Als het nieuwe dorpshuis klaar is, dan kunnen we weer terug naar het dan aangepaste gebouw.

Adri Rottier


 

Bekijk alle foto's
 
Actiedag, plantjes- en boekenmarkt

Op 29 april 2023 was het zover. De jaarlijkse boeken en plantenmarkt van Het Vierhuis in de Petruskerk.
Na enige spanning bij de kwekers van de tomaten, komkommers, sla en paprikaplanten was het uiteindelijk met het kweeksel goed gekomen. Stress vanwege een koud voorjaar en de zaden die slecht opkwamen en soms planten met een hele kist moesten worden weggedaan.

Hebben we straks wel iets om te verkopen voor ons goede doel Wycliffe vroegen ze zich af..???
29 april om 10.00 uur stond toch de kerk vol met aan de ene kant planten en aan de andere kant boeken en een klein aantal platen.
En verkocht dat hebben. Veel vrijwilligers die meehielpen deze dag tot een succes te maken.
Bakkers die lekkere dingen hadden gebakken en meegebrachten om te verkopen bij de koffie. Het was in de koffiehoek gezellig druk en er werd veel gepraat over planten en boeken.

Een super opbrengst van € 920,-- voor Wycliffe! Het was een super dag met veel dank aan iedereen die dit tot een succes heeft gemaakt.

We hopen tot volgend jaar.

Namens de diaconie


 

Bekijk alle foto's
 
Paaschallenge 2023

Op zondag 2 april hebben we van 17.00 tot 19.30 uur een Paaschallenge gehouden in de kerk van Lewedorp, met 7 kinderen en 3 kindernevendienst leiding.

Lisanne opent de challenge met de uitleg wat we gaan doen, we beginnen met een luisterfragment over de 12 discipelen die aan tafel gaan met Jezus.
Wij gaan dit verhaal naspelen met een sober 4 gangen menu, en spelletjes.De eerst opdracht is een foto opdracht, de kinderen moeten het verhaal van Jezus aan tafel met zijn discipelen uitbeelden en een foto van maken.

Daarna krijgen ze de eerste gang te eten, soep en een broodje.
We luisteren weer naar een verhaal ondertussen. En gaan naar het volgende spel.
De kinderen moeten sleutels gaan zoeken met elkaar die in de kerk verstopt zijn. Ze moeten daarna puzzelen en een woord zien te vormen van de sleutelkaarten met aanwijzingen. Het woord wordt met zijn allen geraden, stukje voor stukje en Chandly roept in 1 keer wetgeleerden.
Na het luisteren naar een fragment over het liegen van Petrus, hebben de kinderen aan elkaar gevraagd waar de ander alles voor over heeft. De antwoorden werden op de achterkant geschreven: gezin, familie, geld, eten en drinken.

De tweede gang was een broodje worst en luisterden de kinderen weer naar een fragment. Het fragment ging over de weg vinden en tijdens het volgende spel moesten de kinderen door middel van een puzzel te weg ziet te vinden. In twee groepen zijn ze aan de slag gegaan met een plattegrond met obstakels.
Na het luisteren van een fragment over Thomas, hebben we met elkaar gesproken over waarom Thomas zoveel twijfelt en ongelovige Thomas wordt genoemd.

De volgende opdracht was de opdracht over het vriendenboekje van Jezus. Hier stonden vragen in die de vrienden van Jezus aan hem wilden stellen. De kinderen mochten hier antwoord op geven, maar ze mochten ook zelf een vraag bedenken die ze aan Jezus wilden stellen. Hier kwamen hele mooie vragen uit! Bijvoorbeeld: Hoe is het waar u nu bent, hoe ontstaan engelen, hoe is het omniversum ontstaan?
Daarna was het tijd voor gang 3, broodjes met smeersel en een wrap met kipfilet.Het laatste spel was weer een zoekspel. De kinderen moesten in de kerk kaartjes met woorden zoeken.
Met die woorden konden ze 4 zinnen (missies) maken. Dat was nog best lastig! Toen alle zinnen gevonden waren, hebben we samen gepraat over de betekenis van de missies.

Voordat de laatste gang op tafel kwam, hadden we vier bekertjes met druivensap. Op de vier bekertjes stonden vier namen: Nathanaël, Petrus, Judas en Thomas. Maar de bekertjes zaten niet allemaal even vol. De bekertjes waren net zo vol geschonken als hun liefde voor Jezus. Die van Petrus is bijvoorbeeld bijna vol en in die van Judas zit maar een klein bodempje. De kinderen mochten hun eigen bekertje zo vol schenken als hun liefde voor Jezus, allemaal mooie volle bekers!

Na het laatste fragment kregen de kinderen een stuk Paasbrood. De spijs was eruit gehaald en lag er bovenop. Dit symboliseerde de weggerolde steen bij het graf van Jezus.
Het was een fijne en gezellige avond, de kinderen hebben het erg naar hun zin gehad!

 

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen 2023


 

Bekijk alle foto's
 
Afscheid Mathilde Meulensteen als kerkelijk werker

Afscheid van onze kerkelijk werker Mathilde Meulensteen - Rink.

Op 12 februari 2023 namen we als gemeente in een speciale dienst te Nieuwdorp afscheid van onze kerkelijk werker.

In 2015 is zij begonnen als kerkelijk werker voor 2 dagen: 1 dag voor Protestantse gemeente Nieuwdorp en 1 dag voor de Protestantse Gemeente Oudelande. Mathilde werd voor die ene dag gedetacheerd aan Oudelande. In september 2020 werd haar gemeente te Nieuwdorp onderdeel van Het Vierhuis en dus werd ze toen ook Kerkelijk werker van de fusiegemeente Het Vierhuis. Samen met ds. Marjo Wisse was zij verantwoordelijk vanuit haar rol als voorganger voor de 4 voormalige gemeenten. Nu zij de kans krijgt om voor 3 dagen voor één gemeente aan de slag te kunnen gaan, heeft ze dat aangegrepen. Protestantse Gemeente te ‘s- Heer Hendrikskinderen is nu haar nieuwe gemeente. Eén gemeente en meer tijd zal haar werk niet alleen  rustiger, maar ook overzichtelijker maken. We gunnen haar dat van harte, maar zullen haar zeker missen. Helaas laat onze begroting niet toe om naar een andere kerkelijk werker op zoek te gaan.

De afscheidsdienst was mooi en zeker geslaagd. Er waren mooie woorden van dank voor haar grote inzet en als blijk van waardering voerde ook burgemeester Dijksterhuis van de gemeente Borsele het woord. Leuk was het dat haar familie en gezin aanwezig waren. Vanuit de gemeente werden haar veel cadeaus en blijken van waardering aangeboden en ze kreeg ook een cadeau van de kinderen en de kerkenraad. Tot slot was er veel lekkers klaargemaakt om deze (toch wel) feestelijke dienst af te ronden. De officiële start van Mathilde in ’s Heer Hendrikskinderen is 1 maart as.

Namens de kerkenraad, Theo Quaak 

Bekijk alle foto's
 
Kerstviering 2022

Bekijk alle foto's
 
Dankdag 2022Liturgische schikking

Bekijk alle foto's
 
Gedachtenisdienst 6 november 2022

Vandaag werden de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden herdacht in deze kerkdienst.


 

Bekijk alle foto's
 
Kerkheg op 17 oktober 2022 door cursisten gekniptWij waren zeer verblijd met het feit dat cursisten van het Groencollege Scalda de kerkheg wilden knippen. Zo konden zij hun vaardigheden weer lekker oefenen en op peil brengen. Fijn dat jullie deze klus voor ons hebben gedaan. Hartelijk dank voor deze hulp!! 
 

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 2022Tijdens de startzondag op 25 september 2022 werden er mooie liederen gezongen door het koor "The Key Singers". De afgelopen twee jaar werd het project van de diaconie Stichting Leergeld Oosterschelderegio, financieel gesteund. Daarvoor werden diverse collectes tijdens de diensten en diverse acties gehouden. In deze dienst werd het definitieve bedrag bekend gemaakt door de kinderen van de kindernevendienst. Wat een mooi bedrag is het geworden! Dit bedrag wordt (onder andere) bestemd voor het fietsplan van genoemde stichting.
 

Bekijk alle foto's
 
Vervanging Kruis kerk LewedorpHet kruis aan de kerk wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Het oude kruis had zijn beste tijd gehad. Het was een hele klus om dat voor elkaar te krijgen!

Bekijk alle foto's
 
Monumentendag in de Petruskerk

Tijdens de Monumentendag op 10 september 2022 was de Petruskerk opgesteld voor het publiek. Het orgel werd deze dag bespeeld door Bert Alderliesten. Daarnaast werd de mogelijkheid geboden om de toren te beklimmen en de schoonheid van de omgeving vanaf hoogte te bekijken. Het is altijd een hele klim om boven te geraken maar het uitzicht is geweldig mooi.

Bekijk alle foto's
 
Tentoonstelling in de Petruskerk tijdens Open kerk en Monumentendag 2022


 

Bekijk alle foto's
 
Afscheid kindernevendienst


Op zondag 9 juli 2022 namen 2 kinderen van de kindernevendienst afscheid van hun gebruikelijke diensten. Als aandenken werd de één een bijbel en de ander een bijbels dagboek (bijbellab) overhandigd.

Bekijk alle foto's
 
Onderhoud uurwerk Bethelkerk

Bekijk alle foto's
 
Openluchtdienst 26 juni 2022

Bekijk alle foto's
 
High tea, Pinksteren 5 juni 2022De kinderen en de leiding van de kindernevendienst hadden een voortreffelijke high tea verzorgd voor na de kerkdienst. Voor een gering bedrag werden de lekkernijen verkocht. De opbrengst was bestemd voor Stichting Leergeld Oosterschelderegio. Wat een werk hebben ze er aan gehad maar wat was het lekker! Op het eind bleek dat er voor € 175,-- is verkocht.

Bekijk alle foto's
 
Bloesemrit 11 mei 2022Verslag van de busreis van 11 mei 2022,  georganiseerd door Het Vierhuis.

We startten om half 11 in Borssele via Nieuwdorp en Lewedorp kwamen we in s' Heer Arendskerke aan. Daar kwam ook onze reisleider in de bus, hij heeft ons heel veel verteld over de natuur.

We hebben een mooie bloesemrit gemaakt door de zak van Zuid-Beveland en ook nog een wandeling gemaakt over een onverharde dijk van ongeveer 25 min. Op het eind van het pad kwam de bus ons weer ophalen. Daarna hebben we gegeten in de Vlindertuin te Kwadendamme. Na deze lunch reden we naar Vlake, de moer van Yerseke, langs de oesterputten van Yerseke, naar Wemeldinge. Vervolgens via de Oosterschelde langs Kattendijke naar Goes en  weer terug naar het begin van de reis Borsssele.

Het was een mooie, leerzame en gezellige dag. Dank aan onze chauffeur en verteller in de bus.

 

Bekijk alle foto's
 
Plantjes- en boekenmarkt 30 april 2022Actiedag voor Stichting Leergeld Oosterschelderegio

Zaterdagmorgen 30 april was het in en bij de kerk in ’s Heer Arendskerke al vroeg druk met verschillende activiteiten.

Eindelijk na 2 jaar konden we de plantjes – en boekenmarkt weer in de kerk organiseren. Ook was er de mogelijkheid om naar orgelspel te luisteren onder het genot van een kop koffie met iets lekkers.
Al ruim voor de openingstijd van 10.00 uur stonden mensen bij de kerk. De deuren geopend en het was opeens behoorlijk druk.

Er werd informatie gevraagd over de verschillende plantjes en stekjes, er werd gesnuffeld in de vele boeken en gezocht naar een bepaalde schrijver. Bij het koffie drinken was het ook gezellig druk.
Iedereen was bezig om de “kopers” te helpen  er werd gekletst en gelachen, en niet onbelangrijk veel verkocht.  

Voor we het wisten was het 14.00 uur maar nog lang niet klaar. Alles opruimen de kerk schoon maken en de stoelen ed. weer terug op zijn plaats zetten.

Ter afsluiting drinken we met z’n allen nog wat, de dag wordt door genomen en dan de grote vraag wat hebben we voor het goede doel verkocht. 

Onvoorstelbaar, deze actiedag heeft ons weer versteld doen staan, we hebben voor € 840,00 verkocht.

Iedereen die aan deze actiedag heeft mee gewerkt hartelijk dank voor je medewerking.

Namens de diaconie: Cathrien Sandee.  
 

Bekijk alle foto's
 
Pasen 2022

Voorafgaand aan de kerkdienst op paasmorgen 17 april 2022 hadden we een heerlijk paasontbijt in de Zandlooper in Lewedorp

Bekijk alle foto's
 
Reis naar Oekraïne 18 maart 2022Reisverslag Oekraïne

Vrijdag 18 maart zijn twee bussen naar Oekraïne vertrokken met o.a. medische materialen, dekens, levensmiddelen, persoonlijke en babyverzorgingsproducten. De chauffeurs van deze bussen, Peter en Joeri Goudappel en Lisanne en Stephan de Visser, hebben een indrukwekkende reis gehad.

Onderweg werden we begroet door mede-hulpverleners en andere bestuurders die hun duim opstaken, ter ondersteuning. Op een parkeerplaats werden we aangesproken door een Duitse chauffeur. Aan het eind van het gesprek gaf hij ons € 20,- voor een kop koffie onderweg. Een mooi gebaar!

Zaterdag 19 maart zijn we aangekomen op de bestemming, Vinogradovo, net over de Hongaarse grens. We zijn warm ontvangen en hebben een goede nacht kunnen slapen. De  spullen zijn uitgeladen en zijn ondertussen door onze contactpersoon gebracht bij mensen die ze nodig hebben. Een deel is gebracht bij een vluchtelingenopvang, waar 300 vrouwen en kinderen zitten. We zijn daar geweest en een vrijwilligster, docente Engels, vertelde over de vluchtpoging van haar ouders in het oosten van Oekraïne. Toen ze uiteindelijk de beslissing hadden genomen om te vertrekken, stuitten ze op een Russisch konvooi. Na inlevering van geld, paspoort, waardevolle spullen, telefoon en auto, zijn ze te voet terug naar huis gegaan. Een tweede vluchtpoging lukte ook nog niet.

Weer op weg naar Nederland, kwamen we bij de grens Oekraïne-Hongarije stil te staan.
De angst in de ogen van de mensen op de vlucht was goed te zien. Na de grens was een post met eten en drinken voor de vluchtelingen, maar ook wij kregen koffie en thee en een stukje chocola. Want onze hulpverleners moeten we ook goed verzorgen, werd er gezegd.
Na een lange, vermoeiende reis waren we maandagmiddag weer terug op onze veilige thuisbasis. Het slaaptekort is aangevuld, de emotionele kant van deze reis zal ons nog lang heugen. De beelden staan nog op ons netvlies, maar we zijn dankbaar dat we dit hebben kunnen doen. Zeker nu we foto’s zien, waarop we de spullen die we daar gebracht hebben, terugzien met een blij Oekraïens gezicht erboven.

Dank aan iedereen die spullen gebracht heeft of een financiële bijdrage heeft gedaan voor de transportkosten. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest. Voor de spullen die nu nog binnenkomen of nog niet weggegaan zijn, zoeken we een passende bestemming.

Stephan en Lisanne de Visser

 

Bekijk alle foto's
 
Filmavond in Lewedorp


Op 22 maart 2022 hadden we een filmavond. We beginnen altijd met een maaltijd. Daarna keken we naar de film Babette's Feast, een Deens drame.

Bekijk alle foto's
 
Kerststallen in de Bethelkerk

In de afgelopen weken waren er heel wat kerststallen te bewonderen in de Bethelkerk in Nieuwdorp. Van groot tot echt minuscuul klein. Oude of zelfgemaakte, zelf gehaakte tot een moderne playmobil kerststal. Het was mooi om te zien waar in iedere kerststal de nadruk op lag. Zeker voor herhaling vatbaar!

Bekijk alle foto's
 
Petruskerk in de pictureBekijk alle foto's
 
Dankdag 'bloemstuk' 2021Dankdag 'bloemstuk'in de kerkdienst van 14 november 2021

Bekijk alle foto's
 
Onderhoud kerktuin PetruskerkOp zaterdag 20 november 2021 hebben een groep vrijwilligers de kerktuin onderhanden genomen. Door de vele vrijwilligers was deze klus in een ochtend geklaard en ligt de tuin er weer als een plaatje bij! Hartelijk dank daarvoor!

Bekijk alle foto's
 
Dienst waarin de fusie van Het Vierhuis gevierd werdHET VIERHUIS SPETTEREND VAN START

Het weekend van 25-26 september was de officiële start van de fusiegemeente Het Vierhuis. Zaterdag was er gelegenheid om alle vier de kerken te bezoeken. Overal was iets te drinken, en in elke kerk waren letters verstopt die uiteindelijk de zin zouden opleveren: ´Samen kerk, samen geloven.´ Je moest daarvoor wel heel goed de kerk van binnen bekijken en dat was ook juist de bedoeling. Een aardige bijkomstigheid was dat het in Borssele jaarmarkt was, een reden te meer om ook Borssele aan te doen.
De middag eindigde in de kerk van Nieuwdorp, waar veel mensen samen kwamen, en waar de oplossing van de zoektocht was te vinden. Met drankjes en warme en koude hapjes werd het een gezellig gebeuren. Ook was er voor iedereen een cadeau om mee te nemen naar huis. En bij iedereen die op zaterdag of zondag niet aanwezig was, werd het cadeau thuisbezorgd.

Zondag was er een bijzondere en feestelijke kerkdienst, geleid door onze beide voorgangers. Vooraf was de kerk al versierd met allerlei slingers en er hingen posters van de vier kerken. Aan het begin van de dienst werden vier kaarsen binnengedragen en aangestoken aan de Paaskaars. Kaarsen met de foto van onze vier kerken erop. Het logo van Het Vierhuis met de vier groene hartjes werd door kinderen compleet gemaakt en alle kinderen maakten in de nevendienst ook nog een enorme slinger om de kerk nog verder te versieren dan al gebeurd was, met knallend effect. We zongen een lied Zeg, ken jij Het Vierhuis al, op de wijs van De mosselman. Rowenna Otte, begeleid door Julio Melio, zong een paar prachtige liederen.
Ook de burgemeester en zijn gezin waren aanwezig in de kerk, evenals vertegenwoordigers van verschillende buurkerken. Aan het eind van de dienst werd door Theo Quaak, voorzitter van de kerkenraad, verteld hoe de fusie tot stand was gekomen, best een lange aanloop, maar vandaag echt een feit. De regiegroep die steeds ondersteuning heeft gegeven aan het hele proces werd bedankt. Ds. Arie van der Maas, onze classispredikant, hield de gemeente voor om vooral toch trots te zijn op het resultaat en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. Door de diepte heen vieren we ons feest, waarbij we voor ogen mogen houden, zoals de hoofdgedachte was uit de preek: ´want van U is het Koninkrijk, kome wat komt.´ En zo houden we de lofzang gaande, hoe dan ook.

Na de dienst bleef het nog lang gezellig in de kerk, buiten en in de tent met veel lekkers te eten en te drinken. Dit is voor een groot deel ook te danken aan de vrijwilligers die met een grote inzet het hele weekend hebben verzorgd.

Tot slot hier het prachtige lied dat we zongen aan het begin van de dienst, een lied van Michael Steehouder.

Met nieuwe woorden voor een oud verhaal,
niet met een stem versteend in het verleden,
wel in een taal die twijfelt en die vraagt,
zonder de harde leer van zekerheden,
woorden die klinken als een nieuw signaal:
ruimte waar mensen zich gezegend weten.

Woning waar mensen meer dan welkom zijn,
een pleisterplaats om bij elkaar te komen,
waar elk van waarde is die hier verschijnt
waar lachen is en tranen mogen stromen,
deuren die open staan voor groot en klein,
waar mensen volop nieuwe liefde dromen.

Dank voor een plaats waar elk de ander ziet,
waar vriend en vreemdeling elkaar ontmoeten,
dank voor de adem die de vrijplaats biedt,
dank voor de openheid van niet te moeten,
dank voor de woorden en het nieuwe lied,
dank voor de ogen die elkaar begroeten.


Bert Alderliesten

Bekijk alle foto's
 
Aanloop naar de fusie(viering)

Bekijk alle foto's
 
Ondertekening fusieakte

Gisteravond, 20 september 2021, zijn de volmachten ten behoeve van de fusieakte door degenen die er bij moesten zijn, ondertekend (ook al door enkelen ondertekend op woensdag 15 september jl.). Tevens vond de  overdracht plaats van de Catharinakerk aan de Hervormde Gemeente "De Bron".

Op 22 september a.s. zal de notaris de fusieakte ondertekenen, dan is alles officieel. Echter de overdracht aan "De Bron"  werd vanavond al een feit!!

Zeer gedenkwaardige avond!!
 

Bekijk alle foto's
 
Openluchtdienst 2021


Op 11 juli 2021 was het zover, na een jaar van afwezigheid konden we de openluchtdienst weer houden op onze oude vertrouwde locatie aan de Dekkersweg in Lewedorp, op camping "Buitenhof".
We troffen het met het mooie weer en konden op een mooi plekje terecht met velen. Want de belangstelling was groot. Al vroeg in de morgen meldden zich al diverse belangstellenden.
Gelukkig konden we weer volop zingen in de openlucht en het was fijn dat Rob ook een aantal mooie liedjes ten gehore bracht.

Het thema van de dienst was: “Buiten-gewoon geloven”. Ds Marjo Wisse belichtte dit onderwerp in 3 gedeeltes. Uit alle 5 gemeentes was er wel iemand die een bijdrage leverde aan de dienst, Zo ook Alisha Schipper die als jongste het verhaal van Zacheus voorlas uit de bijbel. Ook van Dr. Gie Tjiam, oogarts kregen we een uitgebreide toelichting over zijn werk in het arme Burkina Faso (West Afrika), waar hij al sinds 1999 meer dan 6000 mensen opereerde met oogproblemen! Dit resulteerde in een collecte opbrengst van maar liefst € 350,-! Hartelijk dank daarvoor.
Voor de kinderen was er een door de kindernevendienst leuke speurtocht uitgezet op de camping. Na afloop was het als vanouds koffiedrinken met iets lekkers erbij. Fijn dat dit buiten kon plaatsvinden. Bij de familie Dekker is de “koek en zopie” altijd dik in orde.
De dienst voor 2022 is voorlopig al vastgesteld: 26 juni met Mathilde Meulensteen als voorganger. 

Bekijk alle foto's
 
Afsluiting seizoen kindernevendienst juni 2021

Op zondag 27 juni 2021 was het zover, de eindactiviteit van de kindernevendienst!
Na de kerkdienst waarin Dieshara, Laura en Daniëlle afscheid van de kindernevendienst namen, zijn we met een groep van 12 kinderen vertrokken naar een groot grasveld bij de Piet.
We hebben eerst samen een broodje knakworst gegeten en toen was het tijd voor spelletjes! We hebben eerst lasergame gedaan en daarna het smokkelspel in twee teams.
Er moesten bijzondere voorwerpen gesmokkeld worden, voorwerpen en afbeeldingen die met het geloof en de kerk te maken hadden. Na het smokkelen volgde het puzzelen, want bij welk Bijbelverhaal hoort nou het plaatje met die man in de boom?
Als afsluiting van deze gezellige middag hebben we de BBQ aangedaan en kwamen daar kleine frikadellen op te liggen. De marshmallows waren het toetje!
Gelukkig waren we net op tijd thuis voor de regen en zijn we niet natgeregend.
De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad, maar waren wel een beetje moe van het rennen!

 

Bekijk alle foto's
 
Tuinonderhoud Petruskerk 's-Heer ArendskerkeZaterdag 26 juni 2021 werd de kerktuin bij de Petruskerk door een mooi aantal vrijwilligers onder handen genomen. Wat een karwei was het ook deze keer weer. Dankzij een grote opkomst van vrijwilligers werd de klus in één ochtend geklaard. Hartelijk dank voor jullie hulp!

Bekijk alle foto's
 
Kerkdiensten nu ook online te volgenLieve gemeente,

Alle kerkdiensten van de protestantse gemeente "Het Vierhuis'' zijn sinds 29 november 2020 live te bekijken en te beluisteren. Wij heten u van harte welkom om deze kerkdiensten met ons mee te vieren! 

Bekijk alle foto's