Open kerk zomer 2023 / Expositie / Monumentendag 9 september Open kerk zomer 2023 / Expositie / Monumentendag 9 september
OPEN KERK ’s-Heer Arendskerke zomer 2023:

Van 8 juli t/m 9 september is de Petruskerk in ’s-Heer Arendskerke weer opengesteld op de zaterdagmiddagen van 13.30 uur tot 16.00 uur. Zaterdag 9 september is het Monumentendag en dan is de kerk open van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Dit jaar is er voor de kinderen een leuke speurtocht in de kerk en er is een expositie te zien. Zie onderstaande tekst:

Zeeuwse meisjes in-perspectief

Tijdens de zomerperiode van 8 juli t/m 9 september zullen er in de Petruskerk geschilderde Zeeuwse meisjes in de stoelen en banken plaats nemen.
Deze schilderijen zijn gemaakt in atelier in-perspectief te Eindewege. Om de 5 weken brengen de cursisten een bezoek aan een expositie of atelier van een kunstenaar waarna de techniek of idee als inspiratie dient bij de nieuwe opdracht. De werken die in de kerk tentoongesteld worden, zijn gemaakt n.a.v. een tentoonstelling in Historisch museum de Bevelanden 'Europa is hier – Zo zagen zij Zeeuws meisje' (2021).
Zwart-wit foto's, vaak van familieleden, werden al schilderend met olieverf in kleur omgezet. Daarnaast zijn er werken te zien geïnspireerd door een lezing van kunstenaar en fotograaf Rem van den Bosch waar ook de Zeeuwse klederdracht als thema terugkomt (2023).Atelier in-perspectief wordt geleid door Ginny Rentmeester. Wekelijks geeft zij in Eindewege aan 70 cursisten teken- en schilderles van realistisch tot abstract maar vooral met plezier!

Atelier in-perspectief
ginnyrent@hotmail.com                         
www.in-perspectief.com

We hopen op uw belangstelling!

Zou u het ook leuk vinden om mensen in de kerk te ontvangen en erover te vertellen? We zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om onze groep te ondersteunen. Het komt er op neer dat u één of hooguit twee zaterdagmiddagen wordt ingezet.

Helpt u (volgend jaar) mee om de kerk te bemensen? We zijn heel erg blij met uw inzet!
Contact s.v.p. via e-mail: helmajoosse@zeelandnet.nl
of Nellie van den Boorn-Huijsman pvdb-h@live.nl

Graag tot ziens op één van de zaterdagmiddagen.

Helma Joosse
Nellie van den Boorn

 
terug