Muzikale voorstelling (Gratis toegang) Muzikale voorstelling (Gratis toegang)
De poppenspeler van Warschau
een muzikale theatervoorstelling

Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika  Hernsteyn, een joodse tiener probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas  van zijn opa vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje Elly brengt hij die tot leven.  Iedereen heeft het over de magie van de jonge poppenspelers die niet alleen afleiding, maar ook  troost en hoop bieden.

Tot Mika op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot  een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd  lijkt ontsnappen niet meer mogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog  maken als het er echt op aankomt?

‘De poppenspeler van Warschau’ is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien  vanuit het perspectief van vriend én vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft in tijden van oorlog en chaos. Deze muzikale vertelvoorstelling (10+) duurt 75 minuten en is gebaseerd  op de gelijknamige roman van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte ware feiten  en werkelijke personages als basis voor haar roman.
Deze voorstelling wordt gespeeld door Trio Wilde Eend. Zij bestaat uit: Gottfrid van Eck, vertelling en klarinet; Geleijn van der Ham,  accordeon en Jiska ter Bals, viool.

Meer informatie:
Deze middag wordt georganiseerd door federatie Rond de Zwake op
Zondagmiddag 16 oktober, aanvang 15.00 uur in de Johannes de Doperkerk, Kerkring,  's Heer Abtskerke
De toegang is gratis! Wel graag reserveren voor deze middag via: www.zingenindekerk.nl.
Op de website zoeken in de kalender op 16 oktober, dan vindt u deze voorstelling. 
info: Mathilde Meulensteen, mathildemeulensteen@gmail.com 06-12380933

 
terug