Elvis kerkdienst Elvis kerkdienst


ELVIS-kerkdienst op Klomppop-terrein

De mooiste gospels van Elvis horen in een kerkdienst? Dat kan op zondag 26 mei 10.30 uur op het festivalterrein van Klomppop (Nieuwstraat 31 in Ovezande). Elvis-dominee Fred Omvlee uit Monnickendam komt dan naar Ovezande om daar een speciale Elvis-kerkdienst te houden.
Hij was elf jaar toen Elvis overleed. ,,Van rock-’n-roll had ik nog nooit gehoord, ik had net ABBA ontdekt. Maar opeens was Elvis overal op tv. En ik werd fan.” Pas later werd de gospelmuziek van Elvis belangrijk voor hem. ,,Tot dat moment vond ik die maar zoetsappig, maar nu raakte het me. Daar wilde ik iets mee doen.”
Toen Omvlee dominee was, leerde hij zijn gospels pas echt waarderen. Ik besefte: deze grote ster was ook een eenzame zoeker, die rust zocht in helaas verkeerde middelen, maar ook in het geloof en gospels.

Mijn verkondiging is: ‘Zelfs al eindig je als Elvis, te jong, depressief, eenzaam, verslaafd: je valt niet uit Gods hand. God houdt van jou’.

‘Dat wil ik door laten klinken in mijn Elvis-kerkdiensten. Er wordt geregeld een traantje weggepinkt, maar is ook luchtig.’
Iedereen is van harte welkom om de Elvis-viering mee te beleven. Tijdens de kerkdienst is er kindernevendienst.

De entree is gratis. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting met koffie/thee/fris.

 
terug